Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Viñedos Emiliana Orgánico

Chili

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

Het Chileense wijnhuis Emiliana is de trotse bezitter van het ‘Fair for Life’-certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door het Zwitserse IMO (Institute for Marketecology) aan producenten die de Fair for Life-criteria voor eerlijke handel naleven, zoals het afwijzen van dwangarbeid en kinderarbeid, de vrijheid van vereniging en veilige en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

 De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd, iets wat je in Chili niet zo veel ziet. Het zijn moderne wijnen, met behulp van de moderne technische installaties van Emiliana gemaakt.

De volgende stap was het maken van een serie kwaliteitswijnen onder de naam "O". De beste stukjes wijngaard werden hiervoor geselecteerd. De wijnen van de serie "O" zijn niet houtgerijpt, omdat Alvaro frisse en fruitige wijnen wilde maken, uitbundig en opvallend van smaak. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd, iets wat je in Chili niet zo veel ziet. Het zijn moderne wijnen, met behulp van de moderne technische installaties van Emiliana gemaakt.

O Reserva Cabernet Sauvignon
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles
O Reserva Carmenere
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles
O Reserva Chardonnay
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles
O Reserva Sauvignon Blanc
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles
O Reserva Winemaker's Blend
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles
O Viognier
vanaf € 7,99 per fles € 8,49 per fles

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wijnhuis/viedos-emiliana-o-chili-biologisch