O Reserva Carmenere

Vol krachtig fris fruitig rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Barbeque, Gevogelte, Kaas, Lamsvlees, Pasta, Rood vlees

€ 8,49 per fles
€ 47,70 per doos
(€ 7,95 per fles)

O Carmenere heeft een robijnrode kleur en in de geur veel bessen, geroosterde noten en een lichte kruidigheid. Deze biologische wijn is vol, rijp en krachtig van smaak met heerlijk fris fruit. De afdronk is zacht en vrij lang.

Serveer deze wijn bij steak, rib eye en meer van dat soort heerlijkheden en bij kazen als Gruyere, Pecorino en Parmegiano Reggiano, maar ook bij papardelle en pasta met vleessauzen, lam of eend met kersensaus.

Carmenère is de nationale held in Chili. Want bijna nergens anders ter wereld kom je deze druif tegen.

De druiven komen uit de ‘Colchagua Valley’. Deze Vallei op een kilometer of 100 zuidelijk van Santiago loopt bijna over de volle breedte (voor wat dat betekent) van Chili. De druiven voor deze Elemental wijn worden met de hand geplukt.

Het Chileense wijnhuis Emiliana is de trotse bezitter van het ‘Fair for Life’-certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door het Zwitserse IMO (Institute for Marketecology) aan producenten die de Fair for Life-criteria voor eerlijke handel naleven, zoals het afwijzen van dwangarbeid en kinderarbeid, de vrijheid van vereniging en veilige en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Dit artikel komt van wijnhuis Viñedos Emiliana Orgánico - Chili