O Reserva Sauvignon Blanc

Exotisch fruit rijk fris mineralig sappig wit | Chili | Casablanca Valley

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Geitenkaas, Salades, Sushi

€ 47,70 per doos

O Sauvignon Blanc heeft alle kenmerken van een mooie Sauvignon Blanc. Limoen, buxus en kruisbes stuiven klassiek het glas uit. Maar daar blijft het niet bij, ook een tropisch vleugje weet te prikkelen. Sappig en met zijn mineralen een heerlijk vrolijk glas wijn. De licht bittere nasmaak is heerlijk dorstlessend.

Serveer deze wijn als aperitief en in combinatie met sushi gerechten. De wijn kan ook makkelijk worden ingezet bij mediteraanse smaken als tomaat, rucola en of met een geitenkaas salade.

De druiven komen uit ‘Casablanca valley’. Deze vallei is net zo mooi als haar klinkende naam doet vermoeden. De Atlantische oceaan ligt vlakbij en haar verkoelende bries helpt de druiven hun frisheid te behouden en mooie aroma’s op te bouwen. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens snel in Maipo vergist op roestvrij staal.

Het Chileense wijnhuis Emiliana is de trotse bezitter van het ‘Fair for Life’-certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt door het Zwitserse IMO (Institute for Marketecology) aan producenten die de Fair for Life-criteria voor eerlijke handel naleven, zoals het afwijzen van dwangarbeid en kinderarbeid, de vrijheid van vereniging en veilige en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Dit artikel komt van wijnhuis Viñedos Emiliana Orgánico - Chili