Feuerheerd's - Portugal - Porto

De familie Zeller is één van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerd’s en Quinta Roriz. 

De oorsprong van de bekende familie Zeller voert terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse steden Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal.

De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.

Feuerheerd’s bezit ca. 35 hectaren wijngaarden gelegen in de Douro Superior regio.  De wijngaarden zijn beplant met de witte druivenvariëteiten Gouveio, Donzelinho Branco (White), Viosinho en Malvasia Fina en de rode druivenvariëteiten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.