Feuerheerds Colheita Port 2005

Rijp fruit geconcentreerd vol complex zacht zoet romig vanille | Portugal | Douro

Lekker bij: Blauwe kazen, Chocolade, Desserts, Kaas, Noten

€ 28,99 per fles
€ 167,94 per doos
(€ 27,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Feuerheerds Colheita Port 2005 is oranje bruin van kleur, in de intense en levendige neus ruik je aroma's van gedroogd fruit (rozijnen) en een hint van vanille en toffee. Deze Port is vol met een harmonieuze finish, gedroogd fruit (rozijnen) en jam. De mooie structuur en concentratie zorgen voor een hamonieuze afdronk.

Deze port is de perfecte afsluiter van elke maaltijd. Heerlijk als dessertwijn met Roquefort, pastei, cake, chocolade, walnoten, noten en Crè­me brûlée. Uiteraard ook niet te versmaden als aperitief. 

Een Colheita Port is afkomstig van één oogst - waarvan het jaartal verplicht op het etiket vermeld staat. Colheita's rijpen langdurig op hout en worden pas gebotteld op het moment dat ze op de markt worden gebracht. Deze wijnen rusten minstens gedurende zeven jaar in vaten, waardoor ze hun gouden kleur krijgen en hun zo kenmerkende zachte, verfijnde, diepe en complexe smaak. Daarin overheersen aroma's van gedroogd fruit en kruiden. Deze Colheita Port uit 2005 is na 11 jaar rijping in het vat in 2016 gebotteld.

Dit artikel komt van wijnhuis Feuerheerds - Portugal