Elevado Selected White - Sauvignon Blanc / Chardonnay - Made by Salentein

Vol zacht fris droog soepel fruitig wit | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Gevogelte, Salades, Sushi, Vis, Wijn voor elke dag / feestje, Wit vlees

€ 7,90 € 6,49 per fles
€ 47,94 € 38,94 per doos
(€ 6,49 per fles)

Elevado Selected White is lichtgeel van kleur met een licht groene weerschijn. De geur is bloemig en fruitig en bovenal vriendelijk zacht. De smaak is levendig fris, sappig, iets romig en zacht. Vol met aroma's van peer, perzik, meloen en ook citrusfruit. Heerlijk uitgebalanceerde wijn die breed inzetbaar is.

Serveer deze wijn als aperitief en bij visgerechten, sushi, salades, wit vlees, asperges en gevogelte.

Druivensoorten: Sauvignon Blanc en Chardonnay.

In het hart van Argentinië, aan de rand van het Andesgebergte heeft men een bijzondere filosofie. Als onderdeel van het prestigieuze Bodegas Salentein, houdt Bodega El Portillo bij het maken van haar wijnen rekening met de natuur, de omgeving en de gemeenschap. Hier heeft men de perfecte manier gevonden om de oude tradities van het wijn maken met de allernieuwste technieken te combineren. Het behoud van natuurgebied en CO2-vrije, energiezuinige productie maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Als dank voor het mogelijk maken van de wijnen is El Portillo actief betrokken bij lokale gemeenschapsprojecten.

Bodega El Portillo brengt onder het label Paso El Portillo Selected een uitstekende serie instapwijnen voor dagelijks gebruik. De 68 hectare wijngaarden van El Portillo liggen in de vallei 'Valle de Uco', nabij Tunuyán in de grote wijnregio Mendoza. Ze liggen in een rotsachtige omgeving op 1200 meter hoogte, aan de voet van het Andesgebergte. De bodem in de wijngaard bestaat uit grof gesteente, waardoor er sprake is een een perfecte waterdrainage. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Hier groeien o.a. de druivenrassen Chardonnay en Sauvignon Blanc, waarvan deze Paso Selected White wordt gemaakt. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië