Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Zenato Lugana San Benedetto

Vol rijk zacht fris | Italiƫ | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Vis, Wit vlees

Zenato Lugana San benedetto heeft een mooie strogele kleur met groene reflexen. Zuiver en verfijnd bouquet. Zachte plezierige smaakaanzet, verfrissend, vol en milddroog met een klein gastronomisch bittertje.

Te serveren bij visgerechten, wit vlees en gevogelte en rijke pastaschotels met schelp- en schaaldieren. ook lekker om "zo" van te genieten.

Druivensoort: 100% Trebbiano-druiven

Het bedrijf van de familie Zenato is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto. Dit gebied is naar volume het grootste produktiegebied van DOC-wijnen van Italie. Het bedrijf wordt geleid door Sergio Zenato in samenwerking met zijn zoon Alberto en zijn dochter Nadia, dus het betreft hier nog een echt familiebedrijf. Met name de laatste jaren worden de wijnen van Zenato overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat ze hun wijnen zeer gemakkelijk afzetten. Al sinds jaren is het domein van Santa Christina eigendom van deze familie Zenato. Het domein bevindt zich op zo’n 25 km ten westen van de Noord-Italiaanse stad Verona, in de provincie Veneto. De wijngaarden beslaan 40 ha. en liggen op de beste percelen van het Lugana- gebied. De optimale ligging t.o.v. de zon, de ideale bodemsamenstelling, voldoende regenval en de relatief lage nacht-temperatuur zorgen ervoor dat de druiven hier zeer goed en gelijkmatig rijpen en dus bij uitstek geschikt zijn voor de produktie van kwalitatief hoogwaardige wijnen.

€ 13,99 per fles
€ 79,14 per doos
(€ 13,19 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/zenato-lugana-san-benedetto