Zagreus SANTIMENTI Mavrud | Vin nature

Rood | Bulgarije |

€ 15,99 per fles
€ 88,50 per doos
(€ 14,75 per fles)

Zagreus SANTIMENTI Mavrud Vin nature heeft een mooie levendige, paarsrode kleur met violette nuances. De geur is rijk en multi-gelaagd met uitgesproken fruitige accenten van kersen, zwarte bessen, pruimen, gedroogde bladeren en kruiden. De smaak is vol, rijk en krachtig, mooi in balans en romig. Zeer geconcentreerde smaak met rijp,sappig fruit, rijpe en goed afgeronde tannines met een verfrissende finale met mineralige tonen.

Serveer deze wijn op 16-18°C bij BBQ of andere sappige gegrilde of gebakken rood vlees, eend, lamsvlees, pasta met tomatensaus, pate, kruidige Chinees, kalfsvlees en hert. Ook heerlijk bij kazen als Danish Blu, Emental, Goudse, Gruyere, Pecorino Toscano, en pittige Cheddar.

Santimenti Mavrud van Zagreus Winery is product van het streven van de wijnmakers om terug te keren naar het originele, primaire, ongetemde en pure karakter van de wijn, die het terroir en de natuur ons schenken.

Santimenti Mavrud kenmerkt zich door zijn unieke natuurlijkheid en levendige karakter. Een terroirwijn gemaakt met minimale interventie om de authentieke eigenschappen van de druif Mavrud te behouden en versterken.

Wijnbereiding:
De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven uit eigen wijngaarden van Zagreus Winery. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en rijpheid. De spontane, open-top gisting in inox-vaten behoudt de natuurlijke smaakkenmerken en expressieve tonen van de Mavrud druivensoort. Geen additieven en geen menselijke interventie tijdens het fermentatieproces. Om er een volledig natuurlijke wijn van te maken wordt er in geen enkel stadium van de productie gebruik gemaakt van klaring of filtratie. Voor het bottelen wordt maximaal 30 mg/l sulfiet toegevoegd om de wijn levend in de fles te houden.
*Bij natuurwijnen is maximaal 40 mg/l sulfiet toegestaan.