Yalumba Triangle Block Eden Valley Shiraz-Viognier (Voorheen de Guardian)

Vol krachtig zacht vanille eikenhout rood | Australië | Eden Valley

Lekker bij: Haarwild (haas,ree), Kaas, Lichte vleesgerechten, Rood vlees

€ 16,50 per fles
€ 99,00 per doos

Yalumba Triangle Block Eden Valley Shiraz-Viognier heeft een donkerpaarse kleur. De geur is zwoel, flamboyant en complex met nuances van kruiden, Amerikaans eiken en verschillende soorten zwart fruit: bramen, bosbessen, zwarte bessen. In de smaak klassiek. Mondvullend, fruit gedomineerd, maar ook koffie, kruiden, getoost hout.

Heel gevarieerd. Gespierd en toch zeer goed verteerbaar. Als een grote Côte-Rôtie uit het noordelijk Rhônedal. Exciting, zeggen ze in Australië!

Serveren bij verfijnde wildgerechten en vleesgerechten. Ook een mooie wijn bij kaas uit het vuistje.

De wijn is afkomstig van 30 tot 50 jaar oude wijnstokken in Barossa Valley, een toplocatie in Australië voor grote rode wijnen. De samenstelling van de wijn is 95% Shiraz met toevoeging van 5% Viognier, wordt modern gevinifieerd en heeft 18 maanden houtrijping ondergaan op Amerikaanse en Franse eiken vaten.

Door de deelnemende Restaurateurs in de Achterhoek deze wijn in 2003 hebben uitgeroepen tot 'Wildwijn van het jaar'. De Shiraz 1998 won de Gouden Medaille op het gezaghebbende Internationale Wine Competition 2000 in het Amerikaanse San Francisco én op de Royal Adelaide Wine Show in Australië.

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië