Yalumba The Y Series Viognier

Exotisch fruit vol rijk zacht wit | Australië |

Lekker bij: Gevogelte, Mosselen, Pasta, Vis

€ 10,99 € 9,49 per fles
€ 65,94 € 56,94 per doos

Yalumba The Y Series Viognier heeft een mooie goudgele kleur. Aroma's van citroen, honing en kruiden. Rijk van smaak met tropisch fruit, citrusvruchten en lychee. 

Serveer deze wijn als aperitief, bij licht gekruide Aziatische gerechten, kreeft, gamba’s, salades met vis, kip en tropisch fruit.

Deze Viognier van The Yalumba Wine Company draagt het label van de befaamde Y- Series. Dat zijn wijnen die speciaal gemaakt zijn om de 150-jarige geschiedenis van de Hill Smith familie, eigenaar van Yalumba Winery, weer te geven. Zij zijn de oudste familie met wijneigendom in Australië. Samuel Smith startte in 1849 Yalumba Winery in Barossa Valley in het zuiden van Australië. De naam 'Yalumba' is afkomstig van de Aboriginals en betekent 'al het land eromheen'.


Het bedrijf wordt nu geleid door de vijfde generatie. In de loop der jaren heet Yalumba een grote naam opgebouwd met hun onberispelijke wijnen, een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Deze Yalumba Y- series Viognier is daarvan een prachtig voorbeeld. De wijn is 100% gemaakt van de druif Viognier. Met dit druivenras, dat als thuisbasis heeft de (noordelijke) Rhône en Languedoc in Frankrijk, laat Yalumba zien dat zij er ook in Australië een fantastische kwaliteit mee weten te maken.

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië