Yalumba The Vergilius Viognier

Vol rijk krachtig zacht mineralig wit | Australië | Eden Valley

Lekker bij: Aperitief, Kreeft, Vis

€ 49,99 per stuk

Yalumba The Vergilius Viognier heeft een bleekgouden kleur met prachtige groene reflecties. In de neus herkent men intense parfum aroma's van abrikoos, rozen en honing. Het is een complexe wijn met mineralen, gember en fruit en een ronde en krachtige smaak met toch een sappig zuur.

The Vergilius Viognier is een fantastische wijn bij rijke visgerechten van o.a. tarbot, kabeljauw en kreeft.

Bij Yalumba worden de druiven voor de The Vergilius Viognier met de hand geoogst. Daarna worden de trossen zachtjes geperst en gefermenteerd met lokale gisten. De wijn rijpt daarna een aantal maanden in eikenhouten vaten.

The Vergilius Viognier werd door Yalumba Winery gecreëerd om de grote Romeinse dichter Virgilius (70-19 vC) te eren. Gedichten over het landelijke leven en de landbouw, waaronder de wijnbouw, werden na zijn dood gebundeld in het meesterwerk "De Aeneid".

Yalumba is het oudste familie wijnbedrijf in Australië en produceert sinds 1849 wijnen. De naam 'Yalumba' is afkomstig van de Aboriginals en betekent 'al het land eromheen'. Inmiddels is het bedrijf in handen van de 5e generatie en heeft Yalumba in de loop der jaren een grote naam opgebouwd met hun onberispelijke wijnen, een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Ook The Vergilius Viognier is daarvan een prachtig voorbeeld, waarmee Yalumba laat zien dat zij in Australië fantastische kwaliteit maken van de karakteristieke druivensoort Viognier.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië