Yalumba The Signature Cabernet Shiraz

Vol krachtig zacht vanille eikenhout rood | Australië | Barossa Valley

Lekker bij: Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 49,99 per stuk

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz is een echte topwijn! De kleur is als het ware zwart. De wijn is ondoorzichtig, maar fonkelend en ondanks zij leeftijd nog zonder veel kleurontwikkeling. Het bouquet is zeer beschaafd met zwarte bessen, bramen, peper, cederhout en nog veel meer. De smaak is levendig, stimulerend en bomvol super fijn fruit. Ook hier weer donker fruit, gekoppeld aan gebrand hout. De structuur is zacht, want de tannines zijn edel en rijp, rijk, vol, krachtig en geconcentreerd. De afdronk is van superieure lengte. Een wijn met emotie.

Yalumba The Signature is heerlijk bij roodvlees en wild (met rijke sauzen) en bij diverse kazen  Deze fantastische genietwijn is minimaal nog 10 jaar te bewaren!

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz heeft al bijna 40 jaar dezelfde bron. Het is Barossa Valley, een klassiek wijnbouwgebied, misschien wel Australië's beroemdste wijnbouwgebied. Hier komen alle natuurlijke aspecten op ideale wijze samen: bodem, zonlicht, afwisseling in dag- en nachttemperatuur, neerslag, etcetera. Yalumba selecteert ieder jaar het beste van de cabernet sauvignon en de shiraz-oogst uit de wijngaarden van Barossa Valley en vinifieert dat deel op de meest zorgvuldige wijze. De jonge wijn krijgt in de kelder een koninklijke opvoeding: meer dan twee jaar rijping op nieuwe vaten van Amerikaans eiken. Vervolgens rusten de flessen nog enkele jaren in donkere, koele kelders.

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië