Yalumba Samuel's Collection Barossa Bush Vine Grenache

Vol rijk kruidig sappig rood | Australië | Barossa Valley

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

€ 19,99 per stuk

Samuel's Collection Barossa Bush Vine Grenache heeft een diepe bordeauxrode kleur, de neus is subtiel en complex met aroma's van zacht zwart fruit en orientaalse kruiden en wat peper. Je proeft heerlijk kersenfruit en ook hier weer die orientaalse kruidigheid. Vol, sappig, vlezig en bijna vurig.

Serveren bij wild- en vleesgerechten of als volle wijn bij kazen.

Al proevende begrijpt men zonder aarzeling waarom deze Yalumba Bush vine Grenache wereldwijd zo hoog wordt gewaardeerd, in de VS kreeg hij zeer onlangs nog een topscore.

De meer dan 70 jaar oude grenache stokken in Barossa groeien net zo als die in Chateauneuf du Pape of Gigondas. De wijnstokken worden niet in strakke rijen langs ijzerdraad geleid, maar groeien als struiken (Bush Vines). De trossen rijpen daardoor dicht boven de grond.

Barossa is een van de mooiste en bekendste wijndistricten in het immens grote South Australia. Het is er warm en droog; de ideale natuurlijke omgeving voor de Grenache Bush Vine. Er komt dan ook prachtig gezond en rijp fruit binnen bij de Yalumba Winery. Brian Walsh, het hoofd van Yalumba's winemaking team, blijkt in staat om van de prachtige trossen een topwijn te maken.

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië