Yalumba Patchwork Shiraz

Specerijen rijp fruit vol zacht sappig rood | Australië | Barossa Valley

Lekker bij: Aperitief, Rood vlees, Wild

€ 16,50 per fles
€ 99,00 per doos

Yalumba Patchwork Shiraz van Yalumba Winery in Australië is een traditionele barossa style Shiraz. De donkerrode wijn heeft aroma's van weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. In de smaak heeft de Patchwork Shiraz fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen met wat zuren die het fruit omhoog halen. In de heerlijke afdronk mooie mineralen. Kortom een traditionele, Barossa-style Shiraz. Patchwork is een wijn waarin alle unieke eigenschappen van de Barossa te vinden zijn. Geschiedenis, ambacht, geografie en het klimaat komen samen in deze Shiraz. Onmiskenbaar een wijn uit Barossa!

Serveer deze wijn als heerlijk aperitief, maar vooral erg lekker bij mooi rood vlees en wildgerechten.

Bijzonderheden:De verschillende groeiomstandigheden van de druiven worden beïnvloed door de manier waarop de wijnstokken zijn aangeplant. Er zijn wijnstokken in rijen van noord naar zuid of van oost naar west geplant, aan de voet (gekoeld door een bries) of op de vlakke bodem van de vallei. In rood-bruine aarde en in zandigere lemen-, of donkere kleigronden. Al deze variaties dragen bij aan de diversiteit van de Barossa Shiraz, met als resultaat deze "Barossa Patchwork".

Yalumba Patchwork Shiraz 2012 kreeg een 8+ volgens De Grote Hamersma 2015: Patchwork. Van shirazwijngaarden links en rechts door Barossa, zodoende. Heeft wel tot één wijn geleid. Kloeke, maar niet al te strenge rode. De zachte, meedeinende, fluwelen touch lijkt de huisstijl van Yalumba. Patchwork aan geuren en smaken. Pruimen met chocolademousse. Rumboon en peper. Zoete specerij. Zure kersen en Babyvelletjestannines.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië