Yalumba Oxford Landing Estates Shiraz

Specerijen peper vol sappig eikenhout rood | Australië | Barossa Valley

Lekker bij: Gevogelte, Grillades, Haarwild (haas,ree), Lamsvlees, Wit vlees

€ 9,50 € 7,99 per fles
€ 57,00 € 47,94 per doos
(€ 7,99 per fles)

Yalumba Oxford Landing Shiraz is diep paars-rood en heeft aroma's van pruimen en zwarte kersen. De wijn heeft hints van viooltjes en witte peper. In de royale smaak proef je zwarte bessen en fruitaroma's van bramen en pruimen. Bevat zachte, soepele tannine met hints van chocolade en specerijen. De subtiele invloeden van eik en de fruitsmaken blijven aanwezig tijdens de lange sappige afdronk.

Serveer deze wijn bij kazen, haarwild, gevogelte, varkensvlees, lamsvlees en gegrild rood vlees.

Fermentatie onder warme temperaturen voor een periode van zes dagen. Hierdoor ontstaat een goede balans van de gewenste tannine voor de structuur en worden de fruitaroma's behouden. Er wordt een klein percentage Viognier toegevoegd voor florale aroma's en smaken.

De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd..