Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Wolfberger Pinot Blanc Signature

Zacht fris droog soepel | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

Wolfberger Pinot Blanc Signature heeft een mooie lichtgele kleur, gekenmerkt door een intense neus met tonen van verse hazelnoten en witte bloemen. De wijn is soepel in de mond en heerlijk drinkbaar met een lange finish.

Serveer deze wijn bij delicate schaal- en schelpdieren, sushi, gegrilde visgerechten, hartige taarten, rauwe groenten en salades. Ook is het een ideale wijn voor de klassieker van asperges met een bloemig aardappeltje, wat gekookte ham, gewelde boter en afgemaakt met een snufje nootmuskaat. Uiteraard ook lekker als mooie drinkwijn.

De Pinot Blanc is een bekende druif in de Elzas en wordt ook wel Klevner genoemd.

Bestheim is de overkoepelende naam voor twee in 2000 gefuseerde coöperaties in naburige dorpen, te weten die van Bennwihr en Westhalten samen met het handelshuis Heim. Allen gelegen in het departement Haut-Rhin, vlakbij Colmar, in het hart van de Elzas. Bestheim is qua omvang van het geproduceerde volume de nummer 3 van de Elzas en qua export de nummer 2. Geheel in lijn met wat in de streek gebruikelijk is, produceren de aangesloten caves een uitgebreid gamma cépagewijnen - d.w.z. wijnen gemaakt van één enkel druivenras - waarin alle klassieke druivenvariëteiten zijn vertegenwoordigd. Een specialiteit van het huis is mousserende wijn in de vorm van Crémant d'Alsace.
Naast reguliere cépagewijnen bottelt Bestheim ook een aantal wijnen met vermelding van een individuele wijngaardnaam of lieu-dit, zoals de Strangenberg. Paradepaardjes zijn de wijnen uit de diverse Grands Crus, waaronder de Zinnkoepflé.

€ 9,49 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wolfberger-pinot-blanc-signature