Wolfberger Muscat Signature

Verfijnd exotisch fruit delicaat intens wit | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Aziatische gerechten, Gevogelte, Salades

€ 8,99 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Wolfberger Muscat Signature heeft een heerlijke zuivere neus van vers gekneusde muscat druiven en subtiele muskaat. Bijna tropische aroma's van o.a. lychee. Fraaie, soepele, elegante en zuivere stijl. Mooie, lange, droge afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief en bij asperges, Aziatische gerechten, zomerse salades en gevogelte.

Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze "nummer 1" van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. U kunt zich voorstellen dat Wolfberger wijn niet één kwaliteit, maar een breed spectrum aanbiedt.