Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Winzer Krems Classic Gruner Veltliner

Zacht licht fruitig | Oostenrijk | Niederösterreich

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Gevogelte, Salades, Vis

Winzer Krems Grüner Veltliner is strogeel met een spoortje groen. Vol bouquet met heerlijk fruit. De smaak is droog, knisperfris aromatisch karakter met een vleugje peper en kruidig, abrikozen en groene appel. Deze zomerse terraswijn is breed inzetbaar.

Heerlijk bij asperges, salades, kip, vis, kruidige aziatische gerechten.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormen met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.

€ 8,99 per fles
€ 51,00 per doos
(€ 8,50 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/winzer-krems-classic-gruner-veltliner