Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Villa Trasqua

Toscane, Chianti

Toscaanse passie en traditie

Villa Trasqua is opgericht in 1965. In dat jaar stimuleerde een speciaal en uniek microklimaat de groei van de eerste knoppen. Dit was de eerste stap naar een langlevende wijngaard. Het Villa Trasqua landgoed ligt in het hart van Toscane in de regio Chianti, 15 km ten noorden van Siena. Het landgoed biedt een adembenemend uitzicht over de prachtige wijngaarden, olijfbomen, boerderijen en kastelen, waar Chianti zo bekend om is.

Bij Villa Trasqua staat liefde en respect voor het land centraal. Dit karakteriseert elke handeling, de zorg, aandacht en duurzaamheid in de wijnteelt en de productie. Het wijnhuis gebruikt biologische productiemethoden, waarbij ze voor een combinatie tussen traditie en moderniteit zorgen. Villa Trasqua is constant op zoek naar de balans tussen gevestigde smaken en innovatieve smaken en het geven van toegevoegde waarde aan de vergaande geschiedenis van de Chianti Classico wijnen. Deze kernwaarden hebben tot op heden stand gehouden in de geschiedenis van het oude Fattoria di Nerento van Villa Trasqua.

De wijngaarden van Villa Trasqua

Het landgoed van Villa Trasqua beslaat 120 hectare, dat bestaat uit wijngaarden, olijfbomen en bossen. De wijngaarden zijn 56 hectare groot en liggen op 330 meter hoogte. Door de zuid-/zuidoostelijke ligging heerst er een goede ventilatie en natuurlijke afvoer van regenwater. De bodem bestaat uit rode en gele klei, zand, slib, kalksteen en mergel, wat consistentie en vorm geeft aan de gewassen. De grond is diep en vruchtbaar met een goede structuur vol humus en mineralen. Dit zorgt voor een goede doorlaatbaarheid. In het gebied zorgt het gematigde klimaat, door de nabijheid van de Tyrreense Zee, voor een perfecte omgeving voor de groei van de druiven.

De heterogeniteit van de terreinen is het belangrijkste kenmerk voor de teelt van de verschillende wijngaarden. Hierdoor is Villa Trasqua in staat om elk druivenras en de eigenschappen te respecteren. De druiven die worden geteeld, zijn: Sangiovese, Colorino, Malvasia Nera, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Alicante Bouchet.

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wijnhuis/villa-trasqua-toscane