Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Monte do Alamo - Alentejo, Portugal

Het wijnhuis Monte do Alamo in Alentejano, een wijngebied dat wordt begrensd door Lissabon in het noorden en de Algarve in het zuiden, staat al 30 jaar onder de leiding van de familie Noronha Mendes de Almeida. Na jarenlang druiven te hebben geleverd aan de plaatselijke coöperatie werd pas in 2001 besloten om zelf wijn te gaan verbouwen. Onderdeel van de filosofie van Monte do Alamo is om voor alle wijnen alleen inheemse druiven te gebruiken en geen concessies te doen aan kwaliteit. In 2006 brachten zij hun eerste wijn uit genaamd ETC. De naam ETC - et cetera - geeft aan dat het werk van stamvader Miguel Mendes Almeida niet voor niets is geweest en doorgaat naar de volgende generaties. 

In 2007 kwam er een ETC witte wijn uit. Sindsdien verrast Monte do Alamo iedereen ieder jaar met hun kwaliteit. Het wijnhuis bouwde in de loop der jaren een sterke naam op; het bewijs hiervan is de regelmaat waarmee op internationale wijnconcoursen gouden en zilveren medailles worden gewonnen. Sinds dit jaar brengt Monte Do Alamo ook de ETC rosé wijn uit, een heerlijk verrassende wijn.      

Tijdens ‘Gastvrij’ 2014 in Rotterdam werd de schroefdop kruk samen met ons gepresenteerd aan de Nederlandse markt. Het is een innovatieve nieuwe product die Monte do Alamo als eerste in de wereld dit op de markt heeft gezet.

Website

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wijnhuis/monte-do-alamo-portugal