Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Finca don Carlos (Calathus) - Tupungato

Argentinië

Finca Don Carlos is gecreëerd en gemotiveerd door de passie om uitstekende wijnen te produceren op een bevoorrechte plaats. Een plek die de schoonheid van het landschap en de vrijgevigheid van de streek combineert.

In het hart van Tupungato, 1000 m boven de zeespiegel, trof het bedrijf de ideale bodem en weersomstandigheden aan om unieke premium wijnen te kunnen produceren voor consumenten die op zoek zijn naar bijzondere en verrassende wijnen van topkwaliteit.

De wijnen weerspiegelen dat traditie en technologie hand in hand kan gaan in het proces van wijn maken, beide zijn essentiële eisen om wijnen van hoge kwaliteit te krijgen.

De wijnmakerij, die 65.000 liter capaciteit heeft, is volledig uitgerust met roestvrijstalen tanks om de gistingstemperatuur te controleren en maakt gebruik van de top-technologie in elke stap van het proces van wijn maken. De druiven zijn met de hand geplukt en in 20 kg kisten verzameld, die vervolgens zorgvuldig zijn overgedragen aan de wijnmakerij, waar onder strikte maatregelen met het fermentatieproces wordt aangevangen.

In de wijnkelder ligt de wijn van de laatste oogst te rijpen in zowel Franse als in Amerikaanse eiken vaten, om vervolgens op het ideale moment te worden gebotteld. In de kelder kunnen tot 150 vaten van 225 liter per stuk, en 100.000 flessen rijpen.

Met grote aandacht en professionele zorg van wijnmaker Gustavo, begeleid hij elke fase van het hele proces, dat eindigt in een hoge en unieke serie kwaliteitswijnen. Finca Don Carlos personeel is trots hun "eigen" wijnen die tot de top in hun klasse behoren.

Een aantal belangrijke feiten over dit wijnhuis: 

  • Een zeer hoog milieu bewustzijn. Buiten het gebruik van labels op gerecycled papier wordt bij de wijngaard uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijk water uit de Andes (zoals meeste wijngaarden in deze regio) en daarbuiten gecontroleerde (druppel) bevloeiing
  • Calathus heeft  9 – 12 maanden gerust op nieuwe Franse eiken vaten.
  • Ofschoon niet genummerd, worden er slechts 18.000 flessen per druif soort en per jaartal gebotteld.
  • De druiven worden uiteraard met de hand geplukt en voorgeselecteerd.
  • De familie naam van de wijnmaker is Silvestri en wellicht internationaal niet een grote naam, maar wel goed bekend in Argentinië.
  • Door de redelijk bescheiden grootte van Finca Don Carlos dit wijnhuis kan het beste gekwalificeerd worden als een "boutique" wijnhuis.

 Website

 

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wijnhuis/calathus-argantinie