Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Bodega del Rio Elorza, - Verum - Patagonië

Argentinië

Bodega del Rio Elorza is een boetiek wijnhuis met 45 hectare wijngaarden in de Alto Valle van Rio Negro in Patagonië. 

De wijnmakers zijn de internationaal bekende Alberto Antonini en de lokale experts Mariano Vignoni en Augustin Lombroni. De wijnen genieten van hun ervaring en kennis van dit unieke gebied in Patagonië  De precisie en de vakkundigheid van de directie van de wijngaard onder leiding van Marcelo Casazza, draagt bij tot de sterke karakteristieken van de wijnen.   

De etiketten worden gesierd door zes zwanen met een zwarte nek. Elke vogel vertegenwoordigt een lid van de Del Rio – Elorza familie. De vogels vliegen samen in de wind om zo de synergie binnen het team en de karakteristieke wind van de regio uit te beelden. 

De wijngaarden zijn sinds 2001 in eigendom van de Del Rio Elorza familie. In het begin van de 20e eeuw was er al een wijngaard aangeplant op deze grond, maar deze werd geabandonneerd. In 2004 vond een uitgebreid herstelplan uitgevoerd en een speciale selectie van druiven die sterk tegen vorst konden, werd geplant om de meest intensieve gebruik van het land te maken. Investering in mechanische irrigatie- en antivorst systemen hebben de risico’s die geassocieerd worden met cultivatie op deze hoogte te minimaliseren. 

In het midden van de woestijn rondom Rio Negro ligt de grootste dal van de Patagonië. De eerste kolonisten groeven grachten om het water beter te bewaren en zodoende creëerden zij een productieve oase. Het klimaat is ideaal voor wijnbouw – koude winter, droge zomer, veel licht en warmte – door een langzame en lange groei die tot een harmonieuze relatie tussen suikers en zuren en een rijke aroma en een elegante kleur. De sterke wind en relatief weinig regenval betekenen een duurzame wijnproductie en verhoogde gezondheid waardoor weinig tot geen chemische toevoegingen nodig zijn. 

Website

 

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/wijnhuis/bodega-del-rio-elorza-verum-argentinie-patagonie