Weingut Leth Zweigelt Klassik

Fris soepel licht fruitig sappig rood | Oostenrijk | Niederösterreich

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Lichte vleesgerechten, Wit vlees

€ 8,99 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Weingut Leth Zweigelt Klassik heeft in de geur hinten van zwart fruit, kruiden en licht een pepertje. De smaak is zacht en zeer verfijnd, lekker fris rood fruit, wat kruiden en een vleugje donkere chocolade.

Serveer deze wijn bij wiener schnitzel met rösti en salade, rosbief met gebakken uien en paprika, ragout van rundvlees, gebraden kip, gekruid gehakt, gemarineerde varkenslapjes en diverse kaassoorten.

Weingut Leth, opgericht in 1960, heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende gebouwen in de regio Wagram, gelegen in Fels, ongeveer 50 km ten oosten van Wenen. 50 hectare worden gerund door de familie Leth, direct op de terrassen van de Wagram heuvels.

De bodem waar de druivenstokken groeien bestaat uit Löss, deels zand en grind bodem op terrassen tussen de 200 en 350 meter hoogte. De diepe lössgronden zijn uitstekend geschikt voor Grüner Veltliner, de helft van de oppervlakte met wijnstokken is beplant met dit ras. Het doel is duurzame wijnbouw doordat er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen sinds 25 jaar.