Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Weingut Leth Gruner Veltliner Terrassen

Fris fruit exotisch fruit zacht | Oostenrijk | Niederösterreich

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Gevogelte, Salades, Vis, Wit vlees

Weingut Leth Gruner Veltliner Terrassen heeft een verkwikkende neus met groene appel en citrusvruchten. Levendig in geur en smaak, makkelijk drinkbaar en met goede balans van het rijpe fruit en de zuurgraad. De afdronk is aangenaam droog met rijp fruit en verse kruiden. Karakteristieke, typische Grüner Veltliner, de ongecompliceerde allrounder.

Serveer deze wijn als aperitief, bij asperges, salades, kip, vis en bij kruidige Aziatische gerechten.

Weingut Leth, opgericht in 1960, heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende gebouwen in de regio Wagram, gelegen in Fels, ongeveer 50 km ten oosten van Wenen. 50 hectare worden gerund door de familie Leth, direct op de terrassen van de Wagram heuvels.

De bodem waar de druivenstokken groeien bestaat uit Löss, deels zand en grind bodem op terrassen tussen de 200 en 350 meter hoogte. De diepe lössgronden zijn uitstekend geschikt voor Grüner Veltliner, de helft van de oppervlakte met wijnstokken is beplant met dit ras. Het doel is duurzame wijnbouw doordat er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen sinds 25 jaar.

€ 9,49 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/weingut-leth-gruner-veltliner-terrassen