Viu Manent Gran Reserva Malbec

Rood | Chili | Colchagua Valley

€ 12,99 per fles
€ 69,30 per doos
(€ 11,55 per fles)

Viu Manent Gran Reserva Malbec is donkerpaars gekleurd, krachtig en geconcentreerd met stevige aroma's van bramen, zwarte bessen, pruimen, chocola, mokka, leer en teer.

Zijn ferme ronde structuur en zachte tannines maken hem - geschonken op 18° Celsius - bijzonder geschikt als begeleider van wild en gevogelte, stevig vlees met paddestoelen en blauw geaderde kazen. Nu op dronk, bij voorkeur consumeren binnen zes jaar na de oogst.

De druiven voor deze Reserve komen van 40 tot 50 jaar oude stokken op middelmatig vruchtbare percelen langs de Andes. De vruchtjes worden met de hand geplukt en bij aankomst in de wijnmakerij ontsteeld en gekneusd. Tijdens het 'bloeden' ontsnapt een deel van het sap zodat de concentratie schilextract in de overgebleven most hoog is. Gedurende 5 dagen weekt dit mengsel van schillen, pitjes en vruchtvlees in bij een bewust laag gehouden temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.

Na persing kan de eerste fermentatie bij een hoge temperatuur op tank tot een goed einde komen. Als de malolactische gisting aanvangt wordt de wijn overgestoken op vat waarin het proces verder plaatsvindt.

Na 14 maanden rijping op 85% Frans en 15% Amerikaans eiken wordt de wijn gebotteld.