Vin Santo Castelgreve 0.375

Rijp fruit vol middelzoet vanille | Italië | Toscane

Lekker bij: Desserts

€ 13,99 per fles
€ 80,94 per doos
(€ 13,49 per fles)

Vin Santo Castelgreve is een volle geurige dessertwijn uit Tocane. De kleur is warm amber geel. Het bouquet is vol en complex met de geur van rozijnen in combinatie met de aroma's van abrikozen, vijgen, gedroogd fruit en licht houtig. De smaak is vol en warm, licht zoet, zijdeachtig en geeft een geweldig heerlijk warme afdronk. Deze Vin Santo is nog zeer betaalbaar veregleken met andere Vin Santo's                        

Volgens de lokale traditie serveer je een glas van deze dessertwijn in combinatie met cantuccini, de beroemde knapperige Toscaanse koekjes en bij desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen en notentaart.              

De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt geproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur / loods opgehangen om de druiven te laten indrogen.

Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten. 

Vin Santo (letterlijk: heilige wijn) is een Toscaanse specialiteit die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. In het geval van Barone Ricasoli is dat 100% Malvasia. Alleen in de jaren dat de druiven van de allerhoogste kwaliteit zijn, wordt de Vin Santo gemaakt.