Villa Conchi Cava Brut Seleccion

Rond rijk fris soepel fruitig mousserend | Spanje | Penedès

Lekker bij: Aperitief, Salades, Sushi

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Villa Conchi Cava Brut Seleccion is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. De blend is gemaakt van 30% Xarel-lo, 30% Parellada, 30% Macabeo en 10% Chardonnay. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. De smaak is heerlijk fris, rijk, aangenaam en rond met een lange finish. Deze mousserende wijn doet niet onder voor een goede Champagne!

Deze mousserende wijn is perfect als aperitief, maar ook bij salades, sushi en lichte gerechten.

Deze Cava is een eerbetoon aan alle vrouwen over de hele wereld. Het doel is om Conchi te eren, een vrouw die van Franse mousserende wijnen hield.

Een zorgvuldige selectie van wijngaarden in het hart van Catalonië, tussen de bergen van Montserrat, is de belangrijkste focus voor de productie van Villa Conchi. Deze Cava laat een frissere stijl zien uit het mediterrane klimaat. De hoogteligging van de wijngaarden heeft het voordeel van koelere temperaturen ’s nachts, die ervoor zorgen dat de druiven een aangenamere zuurgraad hebben. De Chardonnay druiven in de blend zorgen voor meer fruit en elegante tonen.

Villa Conchi zit vol plezier en emoties om te delen in goed gezelschap. Het is zeker de beste manier om te proosten op het leven en te genieten van de heerlijke ‘tapascultuur.’

De oogst begint eind augustus en eindigt eind oktober. Druiven worden meestal handmatig geplukt en daarna naar het wijnhuis vervoerd in dozen van 25-30 kg of in kleine roestvrijstalen trailers, als de wijngaard dicht bij het wijnhuis ligt. Deze Cava rijpt minimaal 12 maanden in de fles.