Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen

Vida Organica Bonarda

Vol fruitig kruidig | Argentiniƫ | Mendoza

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Lichte vleesgerechten, Rood vlees

Vida Organica Bonarda barst van het rijpe rode fruit, is lekker kruidig en vol van smaak. .

Deze Argentijnse wijn komt uit het westen van het land, uit Mendoza. Opa Zuccardi plantte de eerste wijnranken in Maipú. Inmiddels bestiert de Familia Zuccardi ook wijngaarden in de Uco Valley, waaronder een aantal biologische. De huidige top van het bedrijf, Alberto en Sebastian Zuccardi werden in 2007 door wijnmagazine DECANTER uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in de Argentijnse wijnbusiness.

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment. Ook krijgen de wijnen regelmatig prijzen op internationale wijnproeverijen en beurzen. Zuccardi maakt niet alleen niet-biologische wijnen, maar heeft ook een aantal wijngaarden waar biologische wijnbouw plaatsvindt.

€ 42,50 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen