Vertice Espumante Gouveio

Levendig complex rijk fris intens mousserend | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 179,94 per doos

Vertice Espumante Gouveio heeft een uitnodigende lichtgele kleur en aroma's van eikenhout, noten, rijp wit fruit en citrus. De smaak is verrassend, alsof je een grote Champagne drinkt die vele malen meer kost! De mousse blijft lang aanhouden en is zeer aangenaam, verfijnd en zacht Je ruikt en proeft rijp tropisch fruit en fris fruit als appel en citrus, hout, brioche en noten. De afdronk is elegant, lang, zacht en prachtig in balans met mooi geïntegreerde zuren. Dit moet je geproefd hebben!

Serveer deze wijn als aperitief en bij salades, schelpdieren, sushi en visgerechten.

Deze mousserende wijn heeft 30 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 13 tot 16 graden voor 80% in RVS tanks en heeft voor 20% in Franse eiken vaten van 225 liters gerijpt. Vervolgens heeft de wijn op de klassieke wijze 60 maanden in de fles gerijpt. Deze wijn is voor 100% gemaakt van de beste Portugese druivensoort die er is om mousserende wijn van te maken, Gouveio. De druiven worden met de hand geplukt. 

Deze mousserende wijn heeft verschillende prijzen gewonnen en is vorig jaar door de internationale media als de beste mousserende wijn uit Portugal verkozen. Ook heeft deze TOP Espumante 93 punten van Robert Parker gekregen

Het is de eerste monocepage gemaakt van de druivensoort Gouveio.

Dit artikel komt van wijnhuis Vértice - Portugal