Vertice Espumante Cuvee Reserva Rosé

Verfijnd rijp fruit vol krachtig zacht vanille mousserend | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 21,99 per stuk
€ 19,99 per doos

Vertice Espumante Cuvee Reserva Rosé is prachtig zalmroze van kleur. Het aroma is rijk aan rood fruit, citrus, groene appel en een vleugje vanille. Je ruikt en proeft aardbei, framboos en appel. De smaak is verfijnd, krachtig en vol met een opvallende zachte mousse voor een Espumante. Dit moet je geproefd hebben!

Deze mousserende wijn is fantastisch als aperitief en past uitstekend bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, salades en sushi.

Deze mousserende wijn heeft eerst drie maanden in Franse eiken vaten gerijpt waarbij iedere week de battonage techniek wordt toegepast en heeft vervolgens op de klassieke wijze voor 48 maanden in de fles gerijpt. Deze wijn is een blend van diverse Portugese druivensoorten die met de hand worden geplukt. Om het nog bijzonderder te maken, bestaat 75% van de blend uit witte druiven en de resterende 25% uit blauwe druiven. 

Deze Cuvee Reserva rosé van Vertice kreeg 89 punten van Robert Parker in de Wine Advocate 2014 en heeft diverse prijzen gewonnen. Deze wijn heeft nooit minder dan 17 tot 20 punten gekregen van de verschillende wijnprofessionals.

Druivensoorten: Gouveio, Touriga Franca & Tinta Barocca 

Dit artikel komt van wijnhuis Vértice - Portugal