Varvaglione Vigne e Vini Papale 'Linea Oro' DOP Primitivo di Manduria

Vol rijk krachtig zacht intens romig vanille rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Barbeque, Gevogelte, Grillades, Haarwild (haas,ree), Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Stoofpot

€ 21,99 per fles
€ 119,94 per doos
(€ 19,99 per fles)

Varvaglione Vigne e Vini Papale 'Linea Oro' DOP Primitivo di Manduria is een krachtige en zeer volle maar elegante rode wijn. In geur en smaak rijpe bessen en pruimen maar ook confiture en nuances van vanille en specerijen die zijn onstaan tijdens de houtrijping. De krachtige, volle en rijke smaak wordt aangevuld met kruiden en specerijen en afgerond met een zwoel karakter. Deze wijn wordt ook wel de Amarone van Zuid-Italië genoemd.

Papale smaakt geweldig bij krachtige, rijke gerechten als stoofpotjes, gevogelte, gebakken en gegrild vlees (BBQ) maar ook perfect bij diverse kaassoorten.

Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar ook warm en droog.