Varvaglione Paralupi Appassimento

Specerijen rijp fruit vol krachtig rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Oude kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 12,99 per fles
€ 71,94 per doos
(€ 11,99 per fles)

Varvaglione Paralupi Appassimento is een zeer rijke en volle rode wijn uit Puglia. Je ruikt aroma's van rijpe zwarte bessen en rijp rood fruit met nuances van noten. De smaak is hij zeer vol, fluweelzacht maar tegelijk ook krachtig. Je proeft heerlijk asppig rijp fruit met tonen van noten, chocolade en koffie. De afdronk is rijk, vol en lang.

Serveer deze wijn bij vleesgerechten, wild en oude kazen en bij pastagerechten.

Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

De plaats Manduria ligt in het wijngebied Puglia, aan de binnenkant van de zg. Zuid-Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. De plaats Manduria ligt op een heuveltop en de wijngaarden liggen op de licht glooiende hellingen en worden van van alle kanten verwend door de zon.