Torre del Falasco Valpolicella Ripasso

Rijp fruit vol complex zacht fris fruitig rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Kaas, Noten, Pasta, Rood vlees, Stoofpot, Wild

€ 11,99 per fles
€ 69,90 per doos
(€ 11,65 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso (Ripassa) is een bijzondere wijn met een prachtige robijnrode kleur en een verrassend goede prijs/kwaliteitverhouding!.

De geur is zeer karakteristiek met elementen van l(icht) overrijp fruit als pruimen en rozijnen. De smaak is heerlijk vol, aangenaam krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn van hoog niveau. Een betaalbaar, maar uiteraard lichter, alternatief voor liefhebbers van één van de absolute topwijnen van Italië, de Amarone.

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C bij stoofpotten, vlees- en wildgerechten of oude kazen. Om deze wijn optimaal tot zijn recht te laten komen, adviseer ik de wijn te decanteren.

Druivensoorten: 70% Corvina en 30% Rondinella

VINIFICATIE: Traditionele rode vinificatie met een lange inweking van de druiven en gebruikmakend van de Ripassa techniek. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoed voor meer complexiteit. Vervolgens een lagering van 12 maanden in barriques van Frans eiken.

Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Dit artikel komt van wijnhuis Falasco - Veneto - Italië