Torre del Falasco Bardolino

Vol zacht fruitig rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees

€ 41,70 per doos

Torre del Falasco Bardolino heeft een lichte robijnrode kleur met een intens fruitig aroma van klein rood fruit (besjes). De smaak is vol, soepel met een klein bittertje in de afdronk. Een wijn die prima in balans is.

Lichtgekoeld serveren op ongeveer 15°C bij diverse pastagerechten, wit vlees en gevogelte.

Druivensoorten: 60% Corvina Veronese, 30% Rondinella en 10% Molinara. De druiven worden na de oogst ontsteeld en geperst . Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde, traditionele rode vinificatie met een korte inweking van de druiven.

Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Dit artikel komt van wijnhuis Falasco - Veneto - Italië