Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Torre del Falasco Amarone

Vol rijk zacht romig sappig vanille | Italië | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofvlees, Wild

Torre del Falasco Amarone is een imponerende en grootse wijn!!!

Fluwelig en zéér vol van smaak. De Amarone is de droge versie van een Recioto della Valpolicella. Krachtige wijn, met een sterk geconcentreerde en overweldigende geur met invloeden van bosfruit en cacao. De smaak pakt zich langzaam uit in uw mond en vult deze compleet, waarbij vooral de balans tussen kracht en elegantie opvalt. Alleen de beste druiven komen voor deze majestueuze wijn in aanmerking. Ze worden half gedroogd, om het suiker- en alcoholgehalte te verhogen. Uitbundig fruitig en complex in de afdronk.

Serveer deze mooie wijn op ongeveer 18°C bij wild, rood vlees, rijke pastagerechten, stampotten en oude kazen. Het is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren.

Druivensoorten:70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Cabernet Sauvignon.

Vinificatie: De druiven drogen minimaal 4 maanden, waardoor zij 40% aan gewicht verliezen. Daarna traditionele vinificatie en 18 maanden fustrijping. Door fleslagering zal deze wijn zich blijven ontwikkelen waardoor de concentratie en complexiteit nog meer naar voren zullen komen.

Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

€ 30,99 per fles
€ 173,94 per doos
(€ 28,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/torre-del-falasco-amarone