Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

The Royal Tokaji Aszú 'Gold Label' 6 puttonyos

Hongarije | Tokaj

The Royal Tokaji Aszú 'Gold Label' 6 puttonyos heeft een rijke, intense neus met een vleugje grapefruit, abrikoos en specerijen. Volle smaak met citrus, perzik- en abrikozenfruit. Een fijne balans tussen zoetheid en zuurgraad en een lange, frisse afdronk.

Uitstekende combinatie bij gerechten met eendenlever, Roquefort en andere blauwe kaassoorten en desserts op basis van fruit. Ook een perfecte combinatie is Tarte tatin van abrikoos.

De term 'Aszú' betekent edele rotting (= botrytis). de eerste Tokaji Aszú-wijn werd bij toeval gemaakt in 1650 omdat men, onder bedreiging van een Turkse invasie, de oogst moest uitstellen. Men kon pas weer in november veilig de wijngaard betreden met als resultaat dat alle druiven gedroogd en verschrompeld waren. Het gevolg was een honingachtige op siroop lijkende vloeistof, de Eszencia. Men mengde dit vervolgens met wat wijn uit een vorige oogst en de Tokaji Aszú was geboren.

€ 54,99 per stuk

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/the-royal-tokaji-aszu-gold-label-6-puttonyos