Tesela by Clunia Albillo

Wit | Spanje | Navarra

€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Tesela by Clunia Albillo is helder geel van kleur met groene tinten en gouden hints. Frisse fruitaroma’s van abrikoos, ananas, grapefruit en subtiele tonen van bloemen en kruiden. De fermentatie en rijping vindt plaats in eikenhouten vaten die elegantie en complexiteit geven aan de wijn. Fris en elegant, met een fruitig palet en een lang aanhoudende afdronk.

Serveer deze wijn bij: gerookte zalm, paella, geitenkaas en bij garnalen.

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven worden 24 uur in de vriezer gelegd, alleen de druivenschil zal licht bevroren zijn, om open te breken waardoor de natuurlijke fruitaroma's onmiddellijk tot uiting komen wanneer de gisting begint. Vlak daarvoor wordt een koud maceratieproces bij 4ºC uitgevoerd voordat de zacht geperste most op temperatuur wordt gebracht in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks om de fermentatie te starten. Dit gebeurt bij lage temperatuur met behulp van wilde gisten afkomstig van de wijngaarden waar ze vandaan komen, dit zorgt voor het hoogst mogelijke terroir effect.

Herkomst

Witte wijn gemaakt van Albillo-druiven, een zeldzame en schaarse inheemse druivensoort die momenteel wordt teruggewonnen door Clunia in zijn Bocigas-wijngaard. Deze ligt in de Spaanse provincie Burgos, op een hoogte van 1.000 meter boven zeespiegel. Op deze hoogte vormt het extreme klimaat van het gebied de stijl van de wijn en blijft hij fris en trouw aan het karakter van de druif. De hoge temperatuur van overdag daalt in de nacht waardoor tijdens de rijpingsperiode het proces langzaam verloopt en de ideale aromatische kwaliteiten van de druif zich ontwikkelen. Zanderige, kalkrijke bodems met veel klei helpen om concentratie en druivenkarakter te genereren.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Principe de Viana - Spanje