Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione

Rood | Italië | Toscane

€ 37,99 per fles
€ 227,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione heeft een heldere donkerrode kleur. In de neus zijn aroma’s van aarde, kruidnagel, laurier en dragon te herkennen. De smaak heeft aroma’s van bosbessen, frambozen en pure chocolade met in de afdronk witte peper, sinaasappelschil en cipres. Een wijn met een prachtige structuur en veel potentie om te ouderen.

Serveer deze wijn bij wildzwijn pappardelle en pasta bolognese, maar ook half harde kazen als Manchego en Asiago en geroosterde kip smaken er heerlijk bij.

Het landgoed Tenuta Di Arceno ligt in de zuidelijkste hoek van de Chianti Classico tussen de steden Siena en Florence. Het eigendom bestaat uit meer dan 1.000 hectare waarvan 90 hectare zijn beplant met wijnstokken. Het mediterrane klimaat wordt gevormd door de warme wind uit het zuiden en de koele briesjes die vanuit de bergen in het noorden naar beneden stromen.Het terrein bij Arceno klimt van 300 meter tot meer dan 500 meter boven zeeniveau, waardoor 10 verschillende mesoklimaten worden gecreëerd. Arceno heeft een opmerkelijke diversiteit aan bodems, waaronder klei, zandsteen, basalt en harde leisteen.