Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Taurasi DOCG Vesevo

Rijp fruit geconcentreerd vol intens kruidig vanille | Italiƫ | CampƔnia

Lekker bij: Grillades, Kaas, Lamsvlees, Pasta, Rood vlees, Stoofvlees

Taurasi DOCG Vesevo wordt gemaakt van de Aglianico druif. De kleur van deze wijn is diep rood met violette reflecties. In de mond is deze wijn complex en krachtig met intense tonen rood fruit en nuances van kruiden (laurier) en vanille. De tannines zijn aangenaam stevig maar ook al heerlijk zacht. De Taurasi aglianico wordt soms ook de Barolo van het zuiden genoemd!

Serveer deze wijn bij een rijke pastagerechten, gegrild en gekruid vlees, lamsvlees, goulash, stoofschotels en krachtig smakende kazen.

Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius, met zijn dramatische uitbarstingen. De Vesuvius is in vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning en fraîcheur geven. 

Kwaliteit, persoonlijkheid en originaliteit van de wijnen zijn het resultaat van de korte link tussen de traditionele waarden en de moderne technologie. De passie leidt hun door continu onderzoek en nieuwe technologieën die kennis uitbreiden, om nieuwe hoge kwaliteit te bereiken, altijd verkregen met het respect en de volle uitdrukking van het land waar ze vandaan komen.

Taurasi is het (kwaliteits) wijngebied 50 km ten oosten van Napels. Het wijnbedrijf Vesevo ontleent zijn oude naam van de vulkaan Vesuvius. De Vesuvius is in vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning mineraliteit en fraîcheur geven. De wijnen uit dit gebied moeten min. 3 jaar waarvan 1 jaar houtrijping hebben gehad. Deze wijn heeft zelfs 16 maanden houtrijping gehad.

€ 20,99 per fles
€ 117,00 per doos
(€ 19,50 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/taurasi-docg-vesevo