Tarima Hill blanco Chardonnay & Merseguera
Spanje | Alicante

Tarima Hill is complex, zacht en karaktervol. Het is een goudkleurige, aromatische witte wijn met zwoele geuren van rijp fruit, perzik, mango, annanas en honing met hints van florale tonen en een vleugje vanille en kruidige accenten afkomstig van de fermentatie en rijping op het vat. In de mond aangenaam fris, rijk, zacht en fruitig. Een wijn met een levendige passage gekenmerkt door een goede zuurgraad en een subtiele maar intense afdronk.
Serveer deze wijn bij schelpdieren, schaaldieren, oesters, risotto en paella.
Tarima Hill Winery streeft ernaar om de essentie van zijn terroir in elke fles te weerspiegelen, met een embleem dat deze delicate balans vastlegt - de passievruchtbloem. De ingewikkelde details en betoverende kwaliteiten symboliseren hun zorgvuldig vervaardigde Monastrell wijnen uit de regio Sierra de la Sima van DO Alicante. De Merseguera druiven voor deze wijn komen van ongeënte wijngaarden die tussen 1935 en 1970 zijn aangeplant in het unieke terroir van de subregio gelegen tussen de Sierra de Salinas, Sierra de Umbria en de Sierra de la Sima. Hier ervaren deze goblet-getrainde, droog gekweekte wijnstokken droge en hete zonnige dagen en koele nachten op grote hoogte in steenachtige, kalkrijke bodems, wat van nature lage opbrengsten van geconcentreerde, maar uitgebalanceerde druiven oplevert. De Merseguera wordt geblend met Chardonnay, verbouwt op 680 meter boven zeeniveau, waardoor het frisse karakter behouden blijft.
De druiven worden ontsteeld en per druif nauwkeurig gesorteerd in de wijnmakerij. De wijngaarden worden in aparte partijen gevinifieerd om te profiteren van de unieke kenmerken van elke locatie. Na fermentatie in houten barriques volgt een rijping in barriques. Hierbij is het belangrijk dat er geen nieuwe vaten worden gebruikt. Bij gebruik van nieuw eiken, zal het vanille aroma en eiken smaakprofiel overheersen, in deze wijn moeten de druiven de hoofdrol spelen.