Sutil Grand Reserve Chardonnay

Wit | Chili | Colchagua Valley

€ 50,94 per doos

Sutil Grand Reserve Chardonnay heeft een helder gele kleur met aroma's van wit fruit als peer, kweepeer en perzik, vergezeld door tropisch fruit als ananas en meloen, en ook florale tonen van acacia en jasmijn aangevuld met een subtiele hint van geroosterd eiken. Het romige en zachte palet heeft intense fruitsmaken met een complexe, aanhoudende afdrink en een zeer goede balans tussen fruit een eiken.                                                                                                           

Serveer deze wijn bij vegetarische gerechten, wit vlees zoals kip, kalkoen en varken met roomsauzen, gerookte en gegrilde vis, gebakken schaaldieren, Indische gerechten en baba Ganoush.

Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. 
De druiven voor deze wijn komen uit de Colchagua vallei. De bodem bevat graniet met klei en slib welke de wijn elegantie en een licht minerale toon geven. Het klimaat is een semi droog kustklimaat met een sterke invloed van de Grote Oceaan en de Rapel rivier.
De druiven zijn machinaal geoogst in de nacht en in hele trossen geperst meteen bij aankomst op het wijnhuis. Het sap dat werd verkregen bij zachte persing is apart gegist in RVS tanks. 25% van het sap heeft de gisting ondergaan in contact met eik en heeft gerust op zijn fijne gistcellen gedurende 6 maanden, waarna de wijn gebotteld is.