Steininger Zweigelt Novemberlese

Vol rijk zacht fruitig rood | Oostenrijk | Kamptal

Lekker bij: Gevogelte, Lichte vleesgerechten, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel), Wit vlees

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Steininger Zweigelt Novemberlese is gemaakt van de druif Zweigelt wat 'het' visitekaartje voor rode wijn uit Oostenrijk is! Deze in november geoogste wijn geeft daaraan extra dimensie, mede door de traditionele vinificatie met rijping op eikenhout. De wijn heeft een prachtig bouquet van frisse kersen, nougat en chocolade. Fruitige volle en zeer zachte kersensmaak met hint van chocolade. Zeer uitnodigende afdronk.

Serveren bij gebraden gevogelte zoals eend, fazant en parelhoen of bij salades met paddestoelen.

Weingut Karl Steiniger in Langenlois ligt in Oostenrijk's snelst groeiende wijngebied Kamptal. Langenlois is dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk. Het wijnbedrijf van Steininger is een familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen. In de wijngaard wordt de zorgvuldige verbouwing van Oostenrijks Nationale rode druif Zweigelt tot kunst verheven. Daar immers ligt de basis voor de creatie van de werkelijk schitterende wijnen die Oostenrijk zijn reputatie als vermaard wijnleverancier heeft opgeleverd.

De druiven van de Zweigelt Novemberlese worden pas in de maand november geoogst en daarna traditioneel gevinifieerd met vervolgens een rijping op eikenhouten vaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Weingut Karl Steininger - Oostenrijk