Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Steenberg 1682 MCC Pinot Noir

Fris fruit fris droog fruitig romig | Zuid-Afrika | Constantia

Lekker bij: Salades, Vis

De Brut 1682 Pinot Noir is gemaakt volgens de traditionele Franse methode en wordt aangeduid als Méthode Cap Classique. De druiven zijn met de hand geplukt met een laag suikergehalte van 18,5 - 19 ° B en zijn geheel geperst. Het geëxtraheerde sap heeft een hoge zuurgraad en heeft een delicate roze kleur en een fijne aardbeiensmaak. Het sap fermenteert met een sterke giststam om de basiswijn van de MCC te vormen. Zodra de basiswijn gestabiliseerd is, wordt deze een tweede keer gefermenteerd in de fles onder kroonkurk. Deze tweede gisting zorgt voor de bubbels (of mousse) van de MCC. Na de gisting heeft de wijn minimaal 10 maanden gerijpt.

Steenberg Pinot Noir Méthode Cap Classique uit 1682 is fris met fruitige aroma's van frambozengelei, wilde aardbeiensorbet, rode appelschil en geroosterde brioche. De wijn heeft een zeer fijne mousse die de framboosachtige aroma's versterkt en goed in balans is met een romige textuur en heldere zuurgraad met een aanhoudende droge afdronk. Serveer deze wijn bij verse tonijn, aardbeien en frisse komkommersalade.

€ 15,99 per fles
€ 88,50 per doos
(€ 14,75 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/steenberg-1682-mcc-pinot-noir