Simonsig Estate Chenin Blanc

Vol zacht fruitig wit | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 9,99 per fles
€ 55,20 per doos
(€ 9,20 per fles)

Simonsig Chenin Blanc is een heerlijk frisse en volle witte wijn met fruit als abrikoos en peer, tropisch fruit als citrus en meloen, een vleugje amandelen en een licht kruidige nuance.

In De Grote Hamersma Wijngids 2016 bekroond met een 8,5

“Chenin Blanc is het visitekaartje van Zuid-Afrika en wil dat ook blijven. Trakteert op spicy peer, priemende meloen, een amandeltje met abrikoos en flink wat citrus."

Uitstekend als aperitief met hoge doordrinkfactor (hij is véél te lekker...) en als begeleider van lichte voorgerechten, steviger visgerechten, maaltijdsalades, asperges en gegratineerde schelp- en schaaldieren. Deze wijn is gemaakt om jong van te genieten.

Chenin Blanc, alias Steen, is de meest aangeplante witte druif in Zuid-Afrika. Hij wordt bij een relatief lage temperatuur op staal vergist om een wijn met veel aroma's en sappig fruit te krijgen.

Je zou het bijna vergeten. In het juni-nummer van Wine Enthusiast Magazine wordt Simonsigs Chenin Blanc 2007 de hemel ingeprezen om z'n 'vriendelijke en florale neus, frisse fruitigheid van peer en limoen, mineraliteit en aantrekkelijke prijs.' Maar liefst 89 punten krijgt de wijn, een uitstekende score voor deze Steen die geldt als 'instapmodel' in de serie prachtige wijnen van Simonsig. Het was bovendien de eerste wijn die de familie Malan ooit maakte. Waarom zouden we dan bijna voorbijgaan aan dit resultaat? Omdat diezelfde wijn een nóg mooiere onderscheiding heeft gekregen. En wel de titel van 'superquaffer' van het jaar: een door John Platter in het leven geroepen vermelding voor de best drinkbare, lekkerste Zuid-Afrikaanse wijn met de beste prijs- kwaliteitverhouding. Daarmee liet Simonsig alle - bijna vierhonderd andere inzendingen – achter zich. Vanzelfsprekend heeft Simonsigs Chenin Blanc een bevoorrecht plekje gekregen in de nieuwe gids van Platter.