Siete Pecados Godello D.O. Monterrei

Exotisch fruit intens mineralig wit | Spanje | Monterrei

Lekker bij: Aperitief, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 9,29 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Siete Pecados Godello D.O. Monterrei heeft in de neus komen aroma’s naar voren van tropisch fruit, als perzik en meloen. In de smaak komen de tropische smaken van perzik en meloen terug met een hint van banaan en wat mineraliteit in de finish.

Serveer deze wijn bij schaal- en schelpdieren, salades en gestoofde visschotels.

De Godello druiven van deze Monterrei D.O. zijn op een leistenen ondergrond verbouwd, zo ongeveer 500m boven zeeniveau. Een druivensoort die einde vorige eeuw bijna niet meer te verkrijgen was en nu weer volledig in opmars is

Monterrei ligt in het wijn gebied Galicië, in het noordwesten van Spanje net aan de Portugese grens.  Wijn is in deze regio geïntroduceerd door de Romeinen, dit is door de jaren heen steeds meer bevestigd door verschillende archeologische vondsten. De Monterrei is verdeeld in 2 sub-zones: de “ledeira de Monterrei” de heuvelruggen, en de “val de Monterrei” het dal.

Het klimaat is ten opzichte van de rest van Galicië in Monterrei in de winters erg koud, en de zomers warm en droog. De meest voorkomende witte druivenrassen in die regio zijn Godello, Treixadura, Dona Blanca en Albarino.