Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Saussignac Vendanges d'Autrefois 0,5 ltr.

Vol complex rijk zoet | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Desserts, Ganzelever, Pat├ęs

Saussignac Vendanges d'Autrefois is een heerlijke, rijke en zoete wijn met een prachtige diepe goudgele kleur. In de neus ruikj aroma's van rijpe abrikoos gevolgd van gedroogde vruchten in de smaak, ook duidelijk zijn aroma’s van de botrytis (edele rotting). Rijk, intens en mooie balans. Een delicate zuurgraad in de afdronk zorgt voor complexiteit. Dit is een opmerkelijke mooie en zeer betaalbare dessertwijn in de stijl van een Monbazillac of een goede Sauternes.

Serveer deze wijn bij ijsgerechten, tarte tatin, paté's en foie gras.

Deze bijzondere wijn heeft zijn specifieke smaak te danken de edele rotting of "pourriture noble". Dit is een "ziekte" die de druiven aantast, en die door de wijnbouwers in positieve zin uitgebuit wordt. Het gaat om de grijze schimmel Botrytis cinerea, die laat op het jaar toeslaat, bij vochtige en warme omstandigheden. Er gaat een hoeveelheid vocht in de druif verloren waardoor het suikergehalte en het gehalte aan smaakstoffen stijgt. 2009

€ 11,99 per fles
€ 71,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/saussignac-vendanges-dautrefois-05-ltr