Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

San Pietro Chianti Classico Meleto

Vol stevig zacht | Italiƫ | Chianti

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

San Pietro Chianti Classico Meleto is de meest bekende Chianti Classico in de wereld. Gemaakt van 95% Sangiovese, 3% Canaiolo en 2% Trebbiano Toscao en Malvasia del Chianti. De druiven worden met de hand geplukt en na een lagering van ruim een jaar op eikenhout gebotteld. Intense rode wijn, bijzonder harmonisch een heerlijk bouquet.

Serveer deze wijn op 18-20 graden bij typische Toscaanse gerechten zoals Pollo alla Cacciatora of Ossobuco. Ook heerlijk bij rood vlees, kaas, pasta, gestoofd konijn of gebraden klein wild.

Castello di Meleto bevindt zich in het hart van het Chianti Classico gebied, een kilometer van de stad Gaiole en niet ver van de grens tussen de oude republieken van Florence en Siena. De wijngaarden van Castello di Meleto zijn gelegen rondom het kasteel en zijn hoofdzakelijk aangeplant met de Sangiovese druif. De wijnen zijn gemaakt in een moderne stijl met inachtneming van de oude traditie.

 

 

€ 9,99 per fles
€ 53,10 per doos
(€ 8,85 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/san-pietro-chianti-classico-meleto