Salentein Single Vineyard Malbec La Pampa

Vol krachtig intens vanille eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Grillades, Haarwild (haas,ree), Kaas, Ossenhaas

€ 32,95 per fles
€ 197,94 per doos

Salentein Single Vineyard Malbec La Pampa heeft intense en complexe aroma's van zwarte bessen met typische Malbec geuren. Geconcentreerde smaak met fluweelachtige tannine, natuurlijke zuren en een lang aanhoudende afdronk. Dit resulteert in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen. Singel Vineyard

Deze wijn is perfect bij pittige en wildgerechten en rood gegrild vlees. Serveer de wijn bij voorkeur wat koeler, tussen de 16 en 18 graden.

Druivensoort: 100% Malbec. De Malbec druif is oorspronkelijk een Bordeaux druif, maar doet het in Argentinië ook erg goed.

De druiven worden handmatig gesorteerd en naar de winery gebracht in plastic bakken. De trossen worden geselecteerd en ontsteeld. Fermentatie in 7000 liter eiken vaten. Daarvoor ondergaat het sap een koude maceration op een temperatuur tussen 10 en 12 graden celsius. Fermentatie met gebruik van actieve gist op een temperatuur tussen 26 en 28 graden.  Gedurende de fermentatie wordt het sap overgepompt. Tenslotte rijpt de wijn in Franse eiken vaten, waar ook malolactische fermentatie plaats vindt.

Deze wijn is beperkt verkrijgbaar.

De druiven zijn afkomstig van het La Pampa Estate, dat 1300 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 1997 beplant met handmatig geselecteerde Malbec druiven met een dichtheid van 2500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden geïrrigeerd met zuiver smeltwater uit de Andes. De bodem bestaat uit zanderig leem met een hoog percentage klei. Uitstekende drainage en lage vruchtbaarheid.

salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië