Salentein Selection Sauvignon Blanc

Exotisch fruit vol fris droog intens wit | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Asperges, Aziatische gerechten, Geitenkaas, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Salentein Selection Sauvignon Blanc heeft een zachtgele kleur met een groene zweem en een iets gouden tint. De wijn heeft intense aroma's van kruisbessen, limoen, peren, vijgen. Deze wijn is vol en sappig van smaak met mooie, verfijnde zuren die er voor zorgen dat de wijn ook lekker fris is. barrel

Serveer deze wijn bij salades met schaal- en schelpdieren, exotische visgerechten, sushi, krachtige geitenkazen en Aziatische gerechten, zoals curry's.

Deze wijn heeft geen houtlagering gehad. De druiven werden uitsluitend ‘s nachts geoogst. Gekoelde schilweking van 5 uur bij 10 °C. Rijping in roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden en de wijn rijpt daarna nog 2 maanden in de fles voordat hij op de markt komt.

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen. lentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië