Salentein Primus Pinot Noir

Vol rijk zacht vanille eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Gevogelte, Rood vlees, Wild, Wit vlees

€ 43,99 per stuk

Salentein Primus Pinot Noir heeft in de geur nuances van kersen en zwarte bessen, die verzacht worden door een correct gebruik van eik, gecombineerd met een hint van kruiden. Zachte romige smaak. Zeer complex en zeer bijzonder.

Probeer deze wijn eens bij rood en wit vlees, lichte wildgerechten en jonge kazen.

De druiven, handgeplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Elke drie maanden wordt de wijn geklaard in de houten vaten waarin hij rijpt. Verder 11 maanden rijping op Frans eiken en 1 jaar op fles. De wijn is niet gefilterd.

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen.

salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië